Ισλαμικό Κράτος ή ΡΚΚ πίσω από το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 36 τραυματίστηκαν σε έκρηξη που σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στις 11:00 το πρωί σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης, τον πεζόδρομο İstiklal.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, τουλάχιστον επτά από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε μπροστά από εμπορικό κέντρο αλλά και παράρτημα του ελληνικού προξενείου. Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι από τους τραυματίες οι 12 είναι ξένοι υπήκοοι, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί ανάμεσά τους τρεις Ισραηλινοί πολίτες.

Τούρκοι αξιωματούχοι, αποκάλυψαν ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας, ενδεχομένως να ανήκε στο Ισλαμικό Κράτος ή στο εκτός νόμου Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η βόμβα εξερράγη πριν ο καμικάζι φτάσει στον στόχο του, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους ενώ εκτιμάται ότι στόχος του ήταν να προκαλέσει πολύ περισσότερα θύματα.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω φωτογραφία, για τον φόβο που επικρατεί στο σημείο λίγα λεπτά μετά την φονική έκρηξη. Άνθρωποι που βρέθηκαν στον πολυσύχναστο πεζόδρομο, κρύφτηκαν όπως όπως προσπαθώντας να αποφύγουν τα χειρότερα.

O πολυσύχναστος πεζόδρομος όπου σημειώθηκε η έκρηξη

Η στιγμή της έκρηξης