Άγρια επεισόδια στην Τουρκία - Συγκρούσεις αστυνομίας με διαδηλωτές

Χρήση δακρυγόνων και βία επιστράτευσε η τουρκική αστυνομία, προκειμένου να διαλύσει τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το θάνατο ενός 15χρονου σε διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης του κόμματος του Ερντογάν.

Αποτέλεσμα ήταν να ακολουθήσουν άγριες συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών, οι οποίοι πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στη συνοικία Οκμεϊντανί, απ’ όπου καταγόταν το θύμα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές. Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον τρεις συλλήψεις.

Ο Μπερκίν Ελβάν είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι τον Ιούνιο του 2013 από το περίβλημα ενός δακρυγόνου, ενώ είχε βγει για να αγοράσει ψωμί κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης της αστυνομίας κατά αντικυβερνητικών διαδηλωτών στη συνοικία που διέμενε.

Την Παρασκευή το μεσημέρι, περίπου 200 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μετά το κάλεσμα της οργάνωσης Taksim Solidarity και συνόδευσαν τους γονείς του θύματος στο κοιμητήριο όπου έχει ταφεί απαιτώντας να μάθουν την αλήθεια για τον θάνατό του.

(φωτό αρχείου)