Έκλεισαν οι πόρτες για τους πρόσφυγες στην Αυστρία

Συνεχίζει να τηρεί την αυστηρή γραμμή της η Αυστρία σχετικά με το προσφυγικό, με τον Υπουργό Άμυνας της χώρας να χαρακτηρίζει ως “λάθος μήνυμα” την αποδοχή προσφύγων από την Ελλάδα.

Ο Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, προέβη σε αυτόν τον χαρακτηρισμό, αναφερόμενος στην πρόταση ανακατανομής των προσφύγων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία έκανε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Έστεραϊχ, ο Αυστριακός πολιτικός ξεκαθάρισε ότι στην περίπτωση που υπάρξει συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής για την ανακατανομή των προσφύγων, τότε η Αυστρία δεν πρόκειται να συμμετάσχει.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η χώρα του εντός του 2016 και με βάση την κυβερνητική απόφαση, μπορεί να υποδεχθεί 37.500 πρόσφυγες. «Ήδη έχουμε φθάσει κοντά σ’ αυτό τον αριθμό», σημείωσε εννοώντας ότι τώρα είναι η σειρά άλλων χωρών.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Ντόσκοτσιλ τόνισε πως θα πρέπει να γίνονται καταγραφές των προσφύγων χωρίς να υπάρχουν κενά αλλά και να δοθεί τέλος στην ελεύθερη διέλευση προσφύγων, ενώ ταυτόχρονα ζητά να ασκηθεί πίεση σε εκείνες τις χώρες που εισπράττουν κοινοτικούς πόρους αλλά αρνούνται να υποδεχθούν πρόσφυγες.