Επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν -Νεκροί και τραυματίες

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 11 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας σε μια κλινική στο Παρβάν, βόρεια της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, Καμπούλ, έκαναν γνωστό αξιωματούχοι.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι 4 αστυνομικοί αλλά και 9 πολίτες καθώς τελικώς η έκρηξη έλαβε χώρα κοντά σε κλινική αλλά και σε μία αγορά. Σημειώνεται πως με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες υπάρχουν 17 τραυματίες οι οποίοι είναι σε κρίσιμη κατάσταση και έχουν διακομιστεί σε τοπικό νοσοκομείο.

Όπως λένε οι πληροφορίες, δράστης ήταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας που επέβαινε σε μοτοσικλέτα.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, στόχος της οποίας ήταν ένας διοικητής της τοπικής αστυνομίας. Επιπλέον πολλοί άμαχοι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ.

Ο Ουάχιντ Σεντίκι, ένας εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνήτη της Παρβάν, ανακοίνωσε ότι 14 άνθρωποι –6 αστυνομικοί και 8 άμαχοι– σκοτώθηκαν κι άλλοι 11 τραυματίστηκαν στην επίθεση στην κλινική.

Το περιστατικό σημειώθηκε ένα εικοσιτετράωρο προτού εκπρόσωποι από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τις ΗΠΑ και την Κίνα ξεκινήσουν συνομιλίες στην Καμπούλ με στόχο να προλειάνουν το έδαφος για μια ενδεχόμενη επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τους Ταλιμπάν.