H Ρωσία προειδοποιεί τον Άσαντ να μην προχωρήσει στην ανακατάληψη της χώρας

Σαφή προειδοποίηση προς τον Σύρο Πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ να μην προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδίων του για μια ανακατάληψη ολόκληρης της χώρας η οποία, όπως είπε, θα είναι επιζήμια για τις ρωσικές διπλωματικές προσπάθειες που γίνονται για την επίτευξη μιας κατάπαυσης του πυρός, απηύθυνε ο Ρώσος Πρεσβευτής στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν .

Παράλληλα υπογράμμισε ότι “η Ρωσία έχει επενδύσει σοβαρά από πολιτικής, διπλωματικής και τώρα στρατιωτικής άποψης” στην επίλυση αυτής της κρίσης ενώ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Kommersant δήλωσε ότι “γι’αυτό βεβαίως και θα θέλαμε ο Μπασάρ αλ Άσαντ να το λαμβάνει αυτό υπόψη του” στην οποία υπογράμμισε ότι πρόκειται για “προσωπική του άποψη”.

Αν η Δαμασκός θεωρεί ότι “δεν χρειάζεται μια κατάπαυση του πυρός και ότι πρέπει να πολεμήσει μέχρι τη νίκη, η σύγκρουση αυτή θα διαρκέσει για πολύ καιρό ακόμη, αυτό προκαλεί φόβο και μόνον στη σκέψη”, σημείωσε ο Ρώσος Πρεσβευτής. Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θέλει να ανακαταλάβει όλη τη Συρία.