Τον τελευταίο προϋπολογισμό παρουσιάζει σήμερα ο Μπαράκ Ομπάμα

Τον τελευταίο προϋπολογισμό της θητείας του στο αξίωμα του Προέδρου των ΗΠΑ παρουσιάζει σήμερα ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος περιλαμβάνει από τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων για την καταπολέμηση του ISIS μέχρι και τις δαπάνες για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων Αμερικανών.

Ωστόσο ο προϋπολογισμός δεν αποκλείεται να προκαλέσει νέες πολιτικές διαφωνίες και να μην περάσει από το Κογκρέσο, το οποίο ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους. Ο Μπαράκ Ομπάμα στοχεύει στο τελευταίο έτος της προεδρικής του θητείας να δώσει επιπλέον χρήμα στην Παιδεία, στις μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη αλλά και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η διακυβέρνηση Ομπάμα έχει ήδη δημοσιοποιήσει βασικά στοιχεία των προτάσεών της, για τη διαμόρφωση των δαπανών. Το Πεντάγωνο θα ζητήσει κονδύλια μεγαλύτερα των 7 δισ. δολαρίων για τον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, καταγράφοντας αύξηση 35% σε σύγκριση με το αίτημά χρηματοδότησης του, την προηγούμενη χρονιά. Στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ο Μπαράκ Ομπάμα θα προτείνει αύξηση της χρηματοδότησης των ερευνητικών προγραμμάτων κατά 20%, στα 7,7 δισ. δολάρια.