Business Insider: "Ο ρωσικός στρατός αποδείχθηκε ισχυρότερος από όσο νομίζαμε" (vid)

“Ο ρωσικός στρατός αποδείχθηκε κατά πολύ ισχυρότερος από όσο νομίζαμε” εκτιμά η αμερικανική ιστοσελίδα Business Insider σε σχετικό αφιέρωμά της.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι επιχειρήσεις στην Συρία αποκάλυψαν δυνατότητες του ρωσικού στρατού που δεν ήταν αναμενόμενες διεθνώς. Ειδικοί, μεταξύ αυτών και Αμερικανοί, δεν σταματούν να εκπλήσσονται από την αποτελεσματικότητα και τη φορητότητα της ρωσικής στρατιωτικής μηχανής, γεγονός το οποίο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δείχνει τον εντυπωσιακό εκσυγχρονισμό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Σημειώνει επίσης ότι η επιχείρηση στην Συρία έδωσε τη δυνατότητα στους Ρώσους να δοκιμάσουν σε πραγματικές συνθήκες τα νέα τους πολεμικά αεροπλάνα.

Επίσης σημειώνεται ότι δοκιμάστηκαν σε πολεμικές συνθήκες και εκτοξεύσεις πυραύλων από πλοία στην Κασπία, σε απόσταση πάνω από 1.500 χιλιόμετρα, μεγαλύτερη από όση μπορούν να χτυπήσουν τα αμερικανικά ανάλογα όπλα.

“Είναι εντυπωσιακά αποτελεσματικό όπλο” σημειώνει ο Μάικλ Κόφμαν από το Ινστιτούτο Κένναν της Ουάσιγκτον στο ρεπορτάζ.

“Αυτό που εξακολουθεί να με εντυπωσιάζει είναι η δυνατότητα της Ρωσίας να μεταφέρει τεράστιο αριθμό στρατευμάτων τόσο μακριά και τόσο γρήγορα” λέει ο επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αντιπτέραρχος, Μπεν Χότζες.