Σφοδρή χιονοθύελλα "παραλύει" το ανατολικό τμήμα των ΗΠΑ

Σφοδρή χιονοθύελλα αναμένεται να χτυπήσει σήμερα και αύριο το ανατολικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής με μεγάλες ποσότητες χιονιού να πέφτουν σε περιοχές όπως η Ουάσινγκτον. Περισσότεροι από 50 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη προειδοποιηθεί για μια χιονοθύελλα που πιθανώς θα φέρει χιόνι ύψους έως και 60 εκατοστών μέσα σε μερικές μόνο ώρες.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχουν κηρυχθεί οι πολιτείες του Μέριλαντ, της Βόρειας Καρολίνας, της Τζόρτζια, της Πενσιλβάνια και της Βιρτζίνια. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία των περιοχών που θα πληγούν από τη χιονοθύελλα ενώ υπάρχουν προειδοποιήσεις ότι η χιονοθύελλα θα φέρει διακοπές στη ρευματοδότηση αλλά και καθυστερήσεις και ακυρώσεις στις αεροπορικές πτήσεις.

Ήδη η αεροπορική εταιρεία American Airlines ανακοίνωσε τη ματαίωση εκατοντάδων πτήσεων στις ΗΠΑ. Μάλιστα η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών έχει ήδη αποδειχθεί φονική, με δυο οδηγούς να χάνουν τη ζωή τους στη Βόρεια Καρολίνα, έναν στο Τενεσί ενώ ένας πεζός άφησε την τελευταία του πνοή στο Μέριλαντ.