Τόμας ντε Μεζιέρ: Η επίθεση δεν είχε στόχο ειδικά Γερμανούς

Δέκα είναι τελικά οι Γερμανοί τουρίστες που σκοτώθηκαν την Τρίτη σε επίθεση αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για εννέα νεκρούς Γερμανούς από την επίθεση αυτή.

Στο μεταξύ, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη είχε στόχο ειδικά Γερμανούς, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο ομόλογό του Εφκάν Αλά.

«Βάσει αυτών που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής από την έρευνα, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η επίθεση είχε στόχο ειδικά Γερμανούς», σημείωσε ο Ντε Μεζιέρ.

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι δεν βλέπει λόγο αυτοί που σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη να αλλάξουν τα σχέδιά τους μετά τη χθεσινή επίθεση από την οποία έχασαν τη ζωή τους 10 ξένοι τουρίστες, εκ των οποίων τουλάχιστον οι οκτώ ήταν Γερμανοί.

«Δεν βλέπω κανέναν λόγο να διακόψουν ή να απαρνηθούν τα φυσιολογικά ταξίδια (δηλαδή εκτός ζωνών σύγκρουσης) στην Τουρκία», πρόσθεσε.

Χθες το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε συστήσει στους Γερμανούς πολίτες να αποφεύγουν “προσωρινά” τα πολυσύχναστα μέρη και τις κύριες τουριστικές τοποθεσίες της Κωνσταντινούπολης.

Πηγή: ΑΠΕ