ΗΠΑ: Αυτό είναι τζακ ποτ!

Στους ρυθμούς του τυχερού παιχνιδιού Powerball κινούνται οι ΗΠΑ, με τον νικητή του λαχείου στην κλήρωση του Σαββάτου, εφόσον δεν υπάρξει και πάλι τζακ ποτ, να κερδίζει 675 εκατομμύρια δολάρια (618 εκατ. ευρώ).

Το Powerball είναι μια δισεβδομαδιαία λοταρία, λαχνοί της οποίας πωλούνται σε 44 Πολιτείες, στην πρωτεύουσα Ουάσιγκτον, στο Πουέρτο Ρίκο και στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους.

Το τζακ ποτ είχε ήδη φτάσει στα 500 εκατομμύρια δολάρια πριν από την κλήρωση της Τετάρτης, όμως για άλλη μια φορά δεν βρέθηκε κανείς τυχερός και έτσι έφτασε σε επίπεδα… ρεκόρ.

Οι νικητές του Powerball μπορούν είτε να εισπράξουν άμεσα τα κέρδη τους είτε να τα επενδύσουν και να λάβουν το κεφάλαιο και τους τόκους σε 30 δόσεις μέσα σε διάστημα 29 ετών.

Τα 675 εκατομμύρια δολάρια αντιστοιχούν στο συνολικό ποσό που θα λάμβανε ένας τυχερός εάν επέλεγε να εισπράττει τα κέρδη του σε ετήσιες δόσεις. Στην περίπτωση, ωστόσο, που προτιμήσει να εισπράξει άμεσα τα χρήματα, θα πάρει… μόνο 413 εκατομμύρια.

Τον Μάρτιο του 2012 ένα άλλο τυχερό παιχνίδι, το Mega Millions, μοίρασε 656 εκατομμύρια δολάρια σε μια κλήρωση, με τρεις τυχερούς να κερδίζουν από περίπου 218 εκατομμύρια δολάρια.

Το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί σε έναν νικητή δόθηκε από το Powerball στις 18 Μαΐου 2013, όταν η 84χρονη συνταξιούχος Γκλόρια Μακένζι από την Τάμπα της Φλόριντας, κέρδισε 590,5 εκατομμύρια δολάρια.

Εξάλλου, το περίφημο χριστουγεννιάτικο λαχείο της Ισπανίας, το Sorteo Extraordinario de Navidad, έχει προσφέρει μεγαλύτερα ποσά, άνω των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ, όμως το σύστημά του είναι διαφορετικό καθώς μοιράζει τα χρήματα σε πολλούς τυχερούς.

Πάντως, στις ΗΠΑ, μετά την καταβολή των φόρων, οι νικητές των τυχερών παιχνιδιών λαμβάνουν περίπου το μισό από το ποσό που έχουν επισήμως κερδίσει.

Πηγή: naftemporiki.gr