"Απόλυτη προτεραιότητα" η καλύτερη ζωή για Βορειοκορεάτες

Ως “απόλυτη προτεραιότητα” έθεσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Βορειοκορεατών στη διάρκεια του πρωτοχρονιάτικου μηνύματός του αποφεύγοντας να αναφερθεί στις πυρηνικές φιλοδοξίες της χώρας του.

“Μεταξύ των εκατομμυρίων στόχων του υπέρ του έθνους, το Εργατικό Κόμμα της Κορέας έχει ως απόλυτη προτεραιότητα τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου” των πολιτών, υπογράμμισε και πρόσθεσε: “Θα προωθήσουμε την οικονομική ανάκαμψη”.

Αναφορικά με τις σχέσεις με τη Νότια Κορέα, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης δήλωσε ανοιχτός σε συνομιλίες προειδοποιώντας ωστόσο τη Σεούλ να μην λάβει την οποιασδήποτε πρωτοβουλία που θα μπορούσε να αμφισβητήσει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των δύο χωρών τον Αύγουστο. “Εάν οι επιτιθέμενοι και οι προβοκάτορες μας πλήξουν- κι αυτό που λέω είναι επιεικές- εμείς δεν θα διστάσουμε να απαντήσουμε μια έναν ανελέητο ιερό πόλεμο για τη δικαιοσύνη και την εθνική επανένωση”, σημείωσε.

Ο Κιμ εκφώνησε την ομιλία του καθισμένος σε ένα ξύλινο γραφείο από το κτίριο της κεντρικής επιτροπής του κόμματος στην Πιονγιάνγκ και φορώντας ένα παραδοσιακό σκούρο κοστούμι και γυαλιά με μαύρο σκελετό.