Ιταλία: Αστυνομικοί πληρώνουν τις καραμέλες που έκλεψε ηλικιωμένη

Συγκίνηση προκάλεσε στην ιταλική κοινή γνώμη – και όχι μόνο – η ιστορία μιας ηλικιωμένης από την Μπρέσια της Ιταλίας, η οποία, μην έχοντας χρήματα για να αγοράσει δώρο για τα εγγόνια της, έκλεψε καραμέλες αξίας 27 ευρώ από ένα σούπερ μάρκετ.

Όταν υπάλληλος αντιλήφθηκε την κλοπή, κάλεσε την αστυνομία, ωστόσο, μόλις οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, συγκινήθηκαν από την ιστορία της 75χρονης και επέλεξαν να πληρώσουν εκείνοι τις κλεμμένες καραμέλες.

«Ήταν αρκετό ένα βλέμμα με τον συνάδελφο για να καταλάβουμε ότι κάναμε το σωστό», δήλωσε ο αστυνόμος Ενρίκο Ματζουράνα, ο οποίος έφτασε στο σημείο μαζί με το συνάδελφό του Αλέσιο Κολούμπρο, μετά την κλήση στο αστυνομικό τμήμα.

«Όταν πληρώσαμε, αποτρέποντας τη μήνυση, η κυρία μας αγκάλιασε και έβαλε τα κλάματα», πρόσθεσε ένας από τους δύο αστυνομικούς.

Ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος της περιοχής πρόσθεσε πως το περιστατικό αυτό αποδεικνύει για μία ακόμα φορά πως οι ένστολοι βρίσκονται κοντά στον κόσμο.

Η ίδια η ηλικιωμένη – η οποία φέρεται να λαμβάνει σύνταξη 400 ευρώ – όταν ανακαλύφθηκε ότι είχε πάρει τις καραμέλες, δήλωσε απολογούμενη: «Δεν είμαι κλέφτρα. Ήθελα μόνο να κάνω ένα δώρο στα εγγόνια μου, όμως μού τελειώσαν τα χρήματα».