Ο Ερντογάν διασώστης... (βίντεο)

Ενώ η αυτοκινητοπομπή του Προέδρου της Τουρκίας περνούσε από τη γέφυρα του Βοσπόρου, λέγεται πως ο Ταγίπ Ερντογάν εντόπισε έναν άνδρα να βρίσκεται στην άκρη της γέφυρας έτοιμος να πηδήξει στο κενό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Τουρκίας έδωσε εντολή να σταματήσει το όχημα που τον μετέφερε ώστε οι άνδρες ασφαλείας του να τον πλησιάσουν.

Ο σύμβουλος του Προέδρου κι ο επικεφαλής της φρουράς του προσέγγισαν τον άνδρα και τον έπεισαν να τους ακολουθήσει, οδηγώντας τον στο αυτοκίνητο του Προέδρου. Ο άνδρας αμέσως έσκυψε και φίλησε το χέρι του Ερντογάν ο οποίος φέρεται να μίλησε στον 30χρονο και να τον έπεισε να αλλάξει γνώμη.

Λέγεται μάλιστα πως ο ίδιος ο Ερντογάν επικοινώνησε με την αρμόδια υπηρεσία ώστε ο 30χρονος να δεχθεί ψυχολογική υποστήριξη, όπως αναφέρει το euro2day. Παρά το γεγονός ότι τα τουρκικά ΜΜΕ παρουσιάζουν τον Πρόεδρο ως ήρωα που έσωσε έναν άνθρωπο από την αυτοχειρία, ερωτήματα προκαλεί η τυχαία παρέμβαση του Ερντογάν ο οποίος δεν σταμάτησε να μιλά στο κινητό του όση ώρα είχε… συνομιλία με τον 30χρονο παρ΄ολίγο αυτόχειρα, ενώ δεν κουνήθηκε καν από τη θέση του.