Ανοιξαν το "μαύρο κουτί" σε απευθείας μετάδοση!

Αν μη τι άλλο, είναι πρωτοφανές: Για πρώτη φορά ανοίγει “μαύρο κουτί” αεροπλάνου και μάλιστα πολεμικού σε απευθείας μετάδοση, παρουσία δημοσιογράφων!

Αυτό ακριβώς συνέβη σήμερα στην Μόσχα, όπου το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, σε μια καθαρά πολιτική κίνηση, άνοιξε το “μαύρο κουτί” του βομβαριδιστικού SU-24 που κατέρριψαν οι Τούρκοι στην Συρία, μπροστά σε τηλεοπτιοκές κάμερες και παρουσία δύο ξένων ειδικών, ενός Βρετανού και ενός Κινέζου, οι οποίοι ήταν και οι μοναδικοί που ανταποκρίθηκαν θετικά στη σχετική πρόσκληση της Μόσχας από συνολικά 14 προσκληθέντες.

Τα πρώτα αποτελέσματα των καταγραφών θα έχουν επεξεργασθεί μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού ΓΕΣ, όλη η διαδικασία θα είναι διαφανής για τη διεθνή κοινότητα. Μάλιστα, ο καταγραφέας είναι σε καλή κατάσταση.

Εκπρόσωπος της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας σημείωσε ότι η τελευταία πτήση του βομβαρδιστικού διήρκεσε 40 λεπτά και οι στόχοι του βρίσκονταν στα 5,5 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία.

Υπογραμμίστηκε επίσης ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει καμία αμφισβήτηση από κανέναν, συμπεριλμβανομένης της Τουρκίας, τα στοιχεία του συμβάντος που έχει παραθέσει η Μόσχα.