"Όχι" στο Brexit λέει το 56% των Βρετανών πολιτών

Την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζουν το 56% των Βρετανών ψηφοφόρων μια διαφορά 21 μονάδων από τους υποστηρικτές της αντίθετης άποψης που συγκεντρώνει ποσοστό 35%, σύμφωνα με τηλεφωνική δημοσκόπηση που διεξήγαγε η ComRes για λογαριασμό της Open Europe.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης έρχονται σε αντίθεση με δύο άλλες έρευνες που δημοσιεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα, οι οποίες κατέδειξαν πως τα δύο στρατόπεδα δίνουν μάχη στήθος με στήθος. Η ComRes εξήγησε πως η διαφορά προκύπτει από το γεγονός πως η δημοσκόπηση έγινε μέσω τηλεφώνου και όχι διαδικτύου.

Η εταιρία ανέφερε πως το 56% των ερωτηθέντων ανέφεραν πως θα ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε., ενώ το 35% θα ψηφίσουν για μια έξοδο. Στην έρευνα συμμετείχαν 1.001 ενήλικες, ενώ δεν δόθηκε περιθώριο λάθους.

Τα νούμερα «συνάδουν αξιοσημείωτα» με προηγούμενες δημοσκοπήσεις που διεξήγαγε η ComRes το Σεπτέμβριο και το Μάιο, όπως ανέφερε στον ιστότοπό της. Ταυτόχρονα σημείωσε πως η Ipsos Mori, η μοναδική άλλη εταιρία δημοσκοπήσεων που εκτελεί τακτικά έρευνες μέσω τηλεφώνου, επίσης εμφανίζει προβάδισμα διψήφιων μονάδων υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε. Αντίθετα, οι περισσότερες δημοσκοπήσεις που γίνονται από ίντερνετ δείχνουν πως οι δύο πλευρές είναι πολύ πιο κοντά.

Πηγή: Euro2day