Αιματηρή στρατιωτική επιχείρηση στην Ραμάλα

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό αφού πρώτα έριξαν τα αυτοκίνητα που οδηγούσαν εναντίον στρατιωτών τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης του ισραηλινού στρατού μέσα σε προσφυγικό καταυλισμό κοντά στη Ραμάλα.

“Αυτή τη νύχτα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης σύλληψης των καταζητούμενων Παλαιστινίων και κατάσχεσης όπλων στον προσφυγικό καταυλισμό της Καλάντια, έγιναν δύο απόπειρες επιθέσεων με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας σε δύο διαφορετικά σημεία του καταυλισμού”, ανακοίνωσε ο στρατός.

Εκπρόσωπος του στρατού και το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας διευκρίνισαν ότι οι δύο Παλαιστίνιοι που πιστεύεται ότι ήταν οι δράστες σκοτώθηκαν.

Τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επιθέσεων, οι δύο ελαφρά και ο ένας πιο σοβαρά, προσθέτει η ανακοίνωση του στρατού.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, οι δύο Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν είναι οι ‘Αχμαντ Τζαχάτζχα, 21 ετών, και Χεκμάτ Χαμντάν, η ηλικία του οποίου δεν διευκρινίζεται.

Η επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων συνοδεύτηκε από σφοδρές ταραχές με τους Παλαιστίνιους που διαμένουν στον καταυλισμό, οι οποίες διήρκεσαν ώρες, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Η κατεχόμενη Δυτική Όχθη, η Ιερουσαλήμ και το Ισραήλ πλήττονται από ένα κύμα αντι-ισραηλινών επιθέσεων από μεμονωμένους Παλαιστίνιους, τις περισσότερες φορές με μαχαίρι, και σε μικρότερη έκταση με παγιδευμένο αυτοκίνητο και όπλο.

Από την 1η Οκτωβρίου, οι επιθέσεις αυτές και οι συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινών στρατιωτών έχουν προκαλέσει τον θάνατο 119 Παλαιστινίων, συμπεριλαμβανομένου ενός ‘Αραβα πολίτη του Ισραήλ, καθώς και 17 Ισραηλινών, ενός Αμερικανού και ενός Ερυθραίου, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου. Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Οι περισσότεροι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν την ώρα που πραγματοποιούσαν ή αποπειρώνταν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις.

Πηγή: imerisia.gr