"Θετική δυναμική" για λύση στη Συρία

“Θετική δυναμική” στην επίλυση της κρίσης στην Συρία βλέπει η Μόσχα όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο σημερινή δήλωση του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Την ίδια ώρα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε σήμερα ότι η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας πραγματοποιεί καθημερινά δεκάδες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία σε υποστήριξη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που πολεμάει στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο αριθμός των ενόπλων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που προελαύνει τώρα στις επαρχίες Χομς, Χάμα, Χαλέπι και Ράκα, ξεπερνάει σήμερα τους 5.000, μεταδίδουν επίσης τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα δηλώσεις που έκανε ο Βαλέρι Γκερασίμοφ σε σύνοδο με τους ξένους στρατιωτικούς ακολούθους στη Ρωσία.

“Ο αριθμός αυτών των μονάδων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού αυξάνεται συνέχεια”, πρόσθεσε ο κ. Γκερασίμοφ και σημείωσε ότι “μόνον για την υποστήριξή τους, η αεροπορία της Ρωσίας πραγματοποιεί καθημερινά 30-40 πλήγματα. Σε αυτούς παρέχονται επίσης όπλα, πυρομαχικά και επιμελητειακή υποστήριξη”.