Επίθεση της Telegraph στον Ρομπάι: Το golden boy της Ευρώπης - Θα παίρνει 700.000 ευρώ για να κάθεται

Μία ημέρα μετά τη λήξη της θητείας του ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι είδε το όνομά του να φιγουράρει στην ευρείας κυκλοφορίας βρετανική εφημερίδα «Telegraph».

Ο βρετανός αρθρογράφος Μπρούνο Γουότερφιλντ υπενθυμίζει με τον πλέον δηκτικό τρόπο την ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία για τους διατελέσαντες επιτρόπους ή πρόεδροι ή γενικοί γραμματείς των ευρωπαϊκών θεσμών. Ολοι τους δικαιούνται να λαμβάνουν, έως και τρία χρόνια μετά τη λήξη της θητείας τους ένα είδος σύνταξης, που αντιστοιχεί στο 55% του μισθού τους.

Συγκεκριμένα, για τον Χέρμαν Βαν Ρομπάι ο οποίος ήταν και ο πρώτος πρόεδρος του θεσμού του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Ιστορία της Ένωσης, το ποσό αυτό ανέρχεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα σε 729.723 ευρώ. Το ποσό που προκαλεί ζάλη εν μέσω οικονομικής κρίσης, εκτός των άλλων είναι και αφορολόγητο.

Οπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, πρόκειται για ένα «γενναιόδωρο χρυσό αντίο» που θα προέρχεται εξ ολοκλήρου από τις τσέπες των Ευρωπαίων φορολογουμένων. Ο Ρομπάι, λέει η «Telegraph», θα πάρει τόσες χιλιάδες ευρώ «για να μην κάνει τίποτα».

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/news/180927/epithesi-tis-telegraph-ston-rompai-golden-boy-tis-eyropis-tha-pairnei-700000-eyro-gia-na