"Έχουμε αποδείξεις για ρωσική εμπλοκή στη διακίνηση πετρελαίου του ΙΚ"

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ρωσίας, κατηγορώντας την για εμπλοκή στο εμπόριο πετρελαίου που πραγματοποιεί το Ισλαμικό Κράτος, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο. Ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και προειδοποίησε ότι έχει αποδείξεις για ρωσική εμπλοκή στη διακίνηση του πετρελαίου του ΙΚ. «Έχουμε αποδείξεις. Θα αρχίσουμε να τις αποκαλύπτουμε στον κόσμο», τόνισε κατά τη διάρκεια ομιλίας του προς τους συνδικαλιστές στην Άγκυρα, αναφέροντας συγκεκριμένα το όνομα του Σύρου επιχειρηματία Ζορζ Χασουάνι, «κατόχου ρωσικού διαβατηρίου».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκαθάρισε ότι όχι μόνο δεν ισχύουν όσα λέει η Ρωσία για την οικογένειά του αλλά χαρακτήρισε και «ανήθικους» αυτούς τους ρωσικούς ισχυρισμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία έχει επανειλημμένα κατηγορήσει την Τουρκία, μετά την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους για συναλλαγές με το Ισλαμικό Κράτος και την έμμεση υποστήριξή του. Από την πλευρά του ο Τούρκος Πρόεδρος έχει δηλώσει ότι εάν αποδειχθεί οποιαδήποτε εμπλοκή του εκείνος θα παραιτηθεί.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Αχμέτ Νταβούτογλου είχε χαρακτηρίσει «σοβιετική προπαγάνδα» τις ρωσικές κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες μέλη της τουρκικής ηγεσίας επωφελούνται από τη διακίνηση πετρελαίου από το Ισλαμικό κράτος στο Ιράκ και τη Συρία.