ΗΠΑ: Χωρίς σχέδιο πτήσης το ρωσικό αεροσκάφος που κατερρίφθη

Αρνούνται κατηγορηματικά οι Αμερικανοί ότι είχαν λάβει από τους Ρώσους σχέδια πτήσης του ρωσικού βομβαρδιστικού που κατερρίφθη από τουρκικά μαχητικά, απαντώντας στις κατηγορίες που έχει εξαπολύσει εναντίον τους και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι μιλώντας στο Reuters έλεγαν πως η Ρωσία δεν είχε δώσει τέτοια στοιχεία ωστόσο επισήμως το Πεντάγωνο δεν έχει επιβεβαιώσει ή αρνηθεί κάτι τέτοιο. Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά το πρόσφατο παρελθόν οι Αμερικανοί έχουν παραδεχθεί ότι η ρωσική πλευρά δίνει βασικές ειδοποιήσεις στον διεθνή συνασπισμό όπως για παράδειγμα όταν πρόκειται να εκτοξεύσει πυραύλους τύπου κρουζ.

Μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε τονίσει πως οι Αμερικανοί είχαν τα σχέδια πτήσης προς αποφυγή οποιασδήποτε εμπλοκής, ενώ ο αρχηγός της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας, δήλωσε χθες ότι οι Τούρκοι έστησαν παγίδα θανάτου στο αεροσκάφος εκμεταλλευόμενοι τις πληροφορίες που τους είχαν δώσει οι Αμερικανοί.