Αντίποινα σε όλα τα "μέτωπα"

Η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει στη ναυτική άσκηση “Black Sea Force” στο πλαίσιο του “πακέτου” αντιποίνων για την κατάρριψη του αεροσκάφους της από την Τουρκία σημείωσε μιλώντας στο πρακτορείο TASS, ο πρόεδρος της επιτροπής Άμυνας της Δούμας, Ναύαρχος Βλάντιμιρ Κομογέντοφ.

“Ένας εκπρόσωπος του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού που είναι επιφορτισμένος με το συντονισμό μεταξύ του στόλου της Μαύρης Θάλασσας και του Τουρκικού Ναυτικού έχει ανακληθεί από την Τουρκία», δήλωσε ο Κομογέντοφ. «Έχει επιστρέψει στην πατρίδα», πρόσθεσε.

Ο στρατιωτικός ακόλουθος της Ρωσίας για θέματα άμυνας και ο ακόλουθος των δυνάμεων εδάφους ενδέχεται επίσης να ανακληθούν από την Τουρκία, δήλωσε ο Ρώσος βουλευτής.

«Πρόκειται για τους στρατιωτικούς μας διπλωμάτες, οι οποίοι εξακολουθούν να παραμένουν στην Άγκυρα, προκειμένου να λάβουν επιτέλους σαφείς εξηγήσεις από το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο για τα αίτια και τις συνθήκες της κατάρριψης του ρωσικού βομβαρδιστικού από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία στον εναέριο χώρο από τη Συρία,” ο σημείωσε ο Κομογέντοφ.

«Αν οι στρατιωτικοί ακόλουθοι δεν λάβουν αυτές τις εξηγήσεις και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κρίνει την περαιτέρω παραμονή τους στην Τουρκία ως ασύμφορη, τότε θα πρέπει να ανακληθούν» κατέληξε.

Πηγή: skai.gr