Ουγγαρία: Σύλληψη τεσσάρων ατόμων με εκρηκτικά

Τέσσερα άτομα τα οποία είχαν στην κατοχή τους εκρηκτικά έθεσε υπό κράτηση η αντιτρομοκρατική αστυνομία της Ουγγαρίας. Μάλιστα οι ουγγρικές αρχές ανακάλυψαν και ένα εργαστήριο κατασκευής ισχυρών βομβών, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής, ο οποίος δεν απέκλεισε σχέση με ένοπλους τζιχαντιστές. Ο γενικός διευθυντής του Κέντρου Αντιτρομοκρατίας Τζένος Χαντζ ανέφερε ότι οι ύποπτοι είχαν κρατηθεί κατά τη διάρκεια ερευνών που αφορούσαν στην ύψιστη προστασία ανώτατων αξιωματούχων, αλλά αρνήθηκε την γνωστοποίηση των ονομάτων τους.

Σύμφωνα με τις ουγγρικές αρχές οι ύποπτοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο και η κράτησή τους ακολουθήθηκε από έρευνα σε σπίτι, όπου βρέθηκε εργαστήριο με «εκρηκτικά και συσκευές που ήταν ικανές να σκοτώσουν μεγάλο αριθμό ατόμων», σημείωσε ο κ. Χαντζ στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Μ1.

Παράλληλα οι αστυνομικές αρχές ανέφεραν ότι έχει συλλάβει και άλλα δύο άτομα με πολυβόλα, πυρομαχικά και σιγαστήρες στο αυτοκίνητό τους, αλλά δεν είχε ξεκαθαριστεί ακόμα αν οι δύο ομάδες συνδέονταν μεταξύ τους. Ερωτηθείς αν οι ύποπτοι είχαν σχέση με τζιχαντιστές, υποστήριξε ότι «θα σας απαντήσω σ’ αυτό τις αμέσως επόμενες μέρες». Καταλήγοντας οι αρχές ανέφεραν στο κανάλι Μ1 ότι είχαν προβεί σε σύλληψη δύο εκ των υπόπτων, ενώ αναμενόταν η κρίση δικαστηρίου σήμερα για την τύχη των υπολοίπων.