Οι... "επισκέπτες από το Βέλγιο"

Η αστυνομική επιχείρηση σε διαμέρισμα του Σεν Ντενί τερματίσθηκε, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχαν δοθεί νωρίτερα από αστυνομικές πηγές.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, δύο άνθρωποι που βρίσκονταν οχυρωμένοι στο διαμέρισμα σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και η γυναίκα που ανατινάχθηκε, άγνωστης μέχρι στιγμής, ταυτότητας, σύμφωνα με αστυνομική πηγή. Επτά άνθρωποι συνελήφθησαν: τρεις στο διαμέρισμα-στόχο της επιχείρησης, δύο σε γειτονικά διαμερίσματα και δύο στην περιοχή.

Οι ταυτότητες των συλληφθέντων δεν έχουν γίνει γνωστές. Ωστόσο, σύμφωνα με δικαστική πηγή, ο τζιχαντιστής Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ και στόχος της επιχείρησης δεν βρίσκεται μεταξύ των συλληφθέντων.

Αστυνομική πηγή δήλωσε στην εφημερίδα Le Figaro ότι κανένας πολίτης δεν έχει σκοτωθεί κατά την επιχείρηση στο Σεν Ντενί.

Η DW μεταδίδει ότι στις 8:00 πμ η υπουργός Δικαιοσύνης Κριστιάν Τομπιρά μέσω twitter ανακοίνωσε πως «η επιχείρηση ολοκληρώνεται». Εκπρόσωπος της αστυνομίας απάντησε μετά από ερώτηση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων ότι δεν θέλει κάνει καμία δήλωση όσο διαρκεί η επιχείρηση.

Η περιοχή της εφόδου βρίσκεται μόλις ενάμιση χιλιόμετρο από το Stade de France όπου συνέβησαν τα τραγικά γεγονότα της περασμένης Παρασκευής.

Η αστυνομία κάλεσε σήμερα του κατοίκους στο Σαιν Ντενί να παραμείνουν στα σπίτια τους ενώ τα σχολεία παραμένουν κλειστά.

Την επιχείρηση παρακολουθούσε από το Μέγαρο των Ηλυσίων ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς και ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Άγνωστος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως μετά από παράκληση φίλου παραχώρησε το διαμέρισμά του στην οδό Κορμπιγιόν 8, σε «γνωστούς του από το Βέλγιο». Εξήγησε στο φίλο του πως δεν είχε στρώματα ωστόσο αυτός του απάντησε πως το μόνο που ήθελαν ήταν νερό και να προσευχηθούν. Ο νεαρός άνδρας φανερά αναστατωμένος δήλωσε πως ήθελε απλά να κάνει μια χάρη στο φίλο του και δεν γνώριζε πως ήταν τρομοκράτες.

Ο άνδρας συνελήφθη τελικά από αστυνομικούς. Μια φίλη του δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «οι επισκέπτες από το Βέλγιο ήρθαν πριν από δυο ημέρες».