Βερολίνο: Δεν επηρεάζουν οι επιθέσεις στο Παρίσι την προσφυγική πολιτική

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι δεν επηρεάζουν την πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης στην προσφυγική κρίση, δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Κριστιάνε Βιρτς, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη συντεταγμένων διαδικασιών στην καταγραφή των προσφύγων.

«Είναι συνεχής η προσπάθεια της κυβέρνησης και στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών συνομιλιών να φθάσουμε πάλι σε μία κατάσταση στα hotspots που επιδιώκουμε μεταξύ άλλων στην Ελλάδα, ώστε να υπάρχει συντεταγμένη καταγραφή για να καταλήξουμε σε μία δίκαιη κατανομή των προσφύγων μέσα στην ΕΕ» σημείωσε η κ. Βιρτς και πρόσθεσε ότι «το θέμα είναι και η διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων, ώστε να μην αφήσουμε στους διακινητές τον χώρο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, αλλά να φθάνουν οι πρόσφυγες στην Ευρώπη μέσω συντεταγμένων διαδικασιών, και να έχουμε τότε μία δίκαιη κατανομή των βαρών μέσα στην Ευρώπη και να φθάσουμε σε μία συντεταγμένη διαδικασία».

Η κ. Βιρτς τόνισε, πάντως, ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι δεν επηρεάζουν την πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης στην προσφυγική κρίση, αντιθέτως, ενισχύουν τη βούληση και την αποφασιστικότητα να συνεχίσει πολύ σταθερά σε αυτή την πορεία.

«Αυτές οι επιθέσεις επιβεβαίωσαν την κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την προσφυγική πολιτική. Το θέμα είναι, πολύ έντονα, και προς το συμφέρον των προσφύγων, να διαλευκάνουμε αυτές τις υποθέσεις και να επιμείνουμε σε αυτή την πορεία που υπέδειξε η κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά δηλαδή τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων και τη μετατροπή της παράνομης μετανάστευσης σε νόμιμη. Και το θέμα είναι, βεβαίως,πολύ έντονα η καταπολέμηση των αιτίων της προσφυγιάς» δήλωσε η Γερμανίδα κυβερνητική εκπρόσωπος.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των συντακτών τηρήθηκε στις 12:00 (τοπική ώρα) ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι.

Πηγή: ΑΜΠΕ