Eπιθέσεις και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες "βλέπει" ο Μανουέλ Βαλς

Σε εγρήγορση για πιθανόν νέες επιθέσεις «τις επόμενες ημέρες ή τις επόμενες εβδομάδες» πρέπει να βρίσκεται η Γαλλία, όπως δήλωσε ο Γάλλος Πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, προσθέτοντας ότι η χώρα του είναι πιθανόν να πληγεί και πάλι από τους τρομοκράτες. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL ο κ. Βαλς τόνισε ότι «θα ζήσουμε για πολύ με την απειλή αυτήν, πρέπει να προετοιμασθούμε» και εκτίμησε ότι τρομοκρατικές επιχειρήσεις ετοιμάζονται «όχι μόνο κατά της Γαλλίας, αλλά και κατά άλλων ευρωπαϊκών χωρών» αποκαλύπτοντας ότι οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες ματαίωσαν σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων το καλοκαίρι.

Την ίδια ώρα η γαλλική αστυνομία πραγματοποίησε τη νύχτα εφόδους σε σπίτια ισλαμιστών σε ολόκληρη τη Γαλλία. Μάλιστα ο κ. Βαλς διευκρίνισε ότι «κάνουμε χρήση του νομικού πλαισίου της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για να ανακρίνουμε ανθρώπους που ανήκουν στο εξτρεμιστικό τζιχαντιστικό κίνημα…και όλους όσοι εκφράζουν μίσος προς τη δημοκρατίας» και πρόσθεσε ότι «το Ισλαμικό Κράτος δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο εναντίον μας, αλλά αυτή η τρομοκρατική οργάνωση επιδιώκει να μας αποδυναμώσει, να μας διχάσει. Πρόκειται για πόλεμο, για μία πράξη πολέμου».

Καταλήγοντας, ο Γάλλος Πρωθυπουργός ανέφερε ότι τα σχολεία σήμερα θα λειτουργήσουν κανονικά με τις αρχές ασφαλείας να βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής και παρατήρησε ότι «η γαλλική κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο ανάπτυξης στρατιωτών στα σχολεία για την προστασία των μαθητών».