Ακροδεξιοί εμπόδισαν παιδιά Ρομά να πάνε στο σχολείο

Μέλη ακροδεξιών οργανώσεων βρήκαν μπροστά τους μικροί μαθητές Ρομά οι οποίοι εμποδίστηκαν να πάνε στο σχολείο τους στην βόρεια Ρώμη. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, στο περιστατικό εμπλέκονται η ακροδεξιά οργάνωση Casapound και η φοιτητική οργάνωση αντίστοιχης ιδεολογίας Blocco Studentesco, η οποία επιβεβαίωσε ότι πραγματοποίησε «διαδήλωση», όπως υποστηρίζει, σε σχολείο κοντά σε έναν καταυλισμό Ρομά και μάλιστα υποστηρίζει ότι έγινε στόχος επίθεσης με πέτρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα της οργάνωσης, η οργάνωση δεν είχε στόχο να αποτρέψει παιδιά Ρομά να πάνε σχολείο αλλά να καταγγείλει την βία που ασκούν οι Ρομά όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ένα πανό που αναρτήθηκε: «Σταματήστε τη βία των Ρομά, κάποιοι Ιταλοί δεν παραδίδονται».

Ο Τσέζαρε Λομπρόζο, δημοτικός σύμβουλος στην αιώνια πόλη αρμόδιος και για την παιδεία, υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ότι καταδικάζει «έντονα την μικροπρεπή κίνηση μιας μικρής ομάδας ακροδεξιών που εμπόδισε παιδιά Ρομά να πάνε στο σχολείο».

Πηγή: http://www.action24.gr/world/item/38594-akrodeksioi-empodisan-paidia-roma-na-pane-sto-sxoleio