Οι τουρκικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 38 υπόπτων για συμμετοχή στο ISIS

Στη σύλληψη 38 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων 10 γυναίκες και 15 παιδιά, προχώρησε η τουρκική αστυνομία στο νότιο τμήμα της χώρας. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι ήθελαν να ενταχθούν στους κόλπους του Ισλαμικού Χαλιφάτου, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Οι συλλήψεις αυτές έγιναν στο Σεϊχάν στην επαρχία των Αδάνων, σύμφωνα με το πρακτορείο “Ανατολή”, το οποίο δεν διευκρίνισε την ημερομηνία κατά την οποία έγιναν. Όλοι οι ύποπτοι που συνελήφθησαν είναι πολίτες άλλων χωρών, από την κεντρική Ασία, την Ινδονησία, το Ιράκ και το Ιράν.

Δύο Γάλλοι πολίτες και πέντε Ινδονήσιοι που είναι ύποπτοι ότι ήθελαν να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών στη Συρία συνελήφθησαν στην ίδια επαρχία το Σάββατο. Δώδεκα άνθρωποι που είναι ύποπτοι ότι ήθελαν να ενταχθούν στην τζιχαντιστική αυτή οργάνωση συνελήφθησαν την Κυριακή από τον στρατό στην επαρχία Γκαζίαντεπ, στη νότια Τουρκία, κοντά στη μεθόριο με τη Συρία, ανακοίνωσε η διοίκηση του στρατού στην ιστοσελίδα της.

Η τουρκική αστυνομία έχει πολλαπλασιάσει τις επιχειρήσεις της κατά των τζιχαντιστών, καθώς πλησιάζει η σύνοδος κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) που προβλέπεται να διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Αττάλεια, στη νότια Τουρκία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Είκοσι ύποπτοι, μεταξύ των οποίων δύο Ρώσοι, συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή στην περιοχή αυτή. Παράλληλα, την ίδια ημέρα, οι Αρχές εντόπισαν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης περίπου 40 ανθρώπους που προέρχονταν από το Μαρόκο, οι οποίοι ήταν επίσης ύποπτοι ότι ήθελαν να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Χαλιφάτου και απελάθηκαν.

Έπειτα από μήνες πιέσεων από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, η Άγκυρα ενισχύει εδώ και έναν χρόνο τους ελέγχους στα σύνορά της για να εντοπίζει τους πολλούς «μαθητευόμενους» τζιχαντιστές, κυρίως Ευρωπαίους, που εντάσσονται στις τάξεις του ISIS στη Συρία. Από πέρυσι οι τουρκικές Αρχές έχουν συλλάβει και απελάσει περισσότερους από 2.300 φερόμενους ως τζιχαντιστές, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία.