Λύση στις συγκρούσεις Συρίας - Μ.Ανατολής θα περιορίσει την ροή προσφύγων

Για να περιοριστεί η εισροή χιλιάδων προσφύγων στην Ευρώπη και τη Γερμανία θα πρέπει να βρεθεί άμεσα μια λύση στις συγκρούσεις στη Συρία και τη Μέση Ανατολή, εκτίμησε ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ.

«Αν δεν αποκλιμακωθούν οι συγκρούσεις στη Συρία και τη Μέση Ανατολή, ο αριθμός των προσφύγων δεν μπορεί να περιοριστεί μακροπρόθεσμα», τόνισε ο πολιτικός των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) μιλώντας στην εφημερίδα Neuen Westflischen. «Στη σύνοδο κορυφής των υπουργών Εξωτερικών της Ομάδας των 7 (G7) συμφωνήσαμε στην αύξηση στο 1,8 δισ. δολάρια της βοήθειας που θα δοθεί στους πρόσφυγες που έχουν αναζητήσει καταφύγιο στους καταυλισμούς στην περιοχή. Αυτό βοηθά λίγο», πρόσθεσε ο κ. Στάινμαγερ, επισημαίνοντας ότι θα συζητήσει για το θέμα και σήμερα κατά τη συνάντηση του με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών, με τη διάσκεψη για τη Συρία που ξεκίνησε στα τέλη Οκτωβρίου στη Βιέννη «υπάρχει για πρώτη φορά ελπίδα ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε σε μια πολιτική λύση στην κρίση» και πρόσθεσε ότι «πλέον περιγράφεται μια διαδικασία η οποία ξεκινά με την προετοιμασία μιας μεταβατικής κυβέρνησης».

Πηγή: ΑΜΠΕ