Παραιτήθηκε ο Υπ. Οικονομίας του Ισραήλ

Την παραίτηση του Υπουργού Οικονομίας Άριε Ντέρι, ανακοίνωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. Το γεγονός αυτό αίρει ένα σημαντικό εμπόδιο για την ολοκλήρωση μιας συμφωνίας για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου από μια κοινοπραξία στην οποία μετέχει και ο αμερικανικός όμιλος Noble Energy.

“Ο Υπουργός Ντέρι μου ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του Υπουργού Οικονομίας, το οποίο θα αναλάβω εγώ και έχω την πρόθεση να επικυρώσω τη συμφωνία” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Νετανιάχου. “Σήμερα κάναμε ένα μεγάλο βήμα για να προχωρήσουμε στην τροφοδοσία του Ισραήλ με φυσικό αέριο. Το φυσικό αέριο θα αποτελέσει τη βασική κινητήρια δύναμη για το Ισραήλ τα επόμενα χρόνια”, προσθέτει ο Νετανιάχου επισημαίνοντας ότι η συμφωνία “διασφαλίζει την ενεργειακή ανεξαρτησία” της χώρας.

Να σημειωθεί ότι η συμφωνία για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη Μεσόγειο, στα ανοιχτά του Ισραήλ, έχει παγώσει εδώ και μήνες λόγω των αντιρρήσεων που προέβαλε αρχικά η Αρχή Ανταγωνισμού και εν συνεχεία ο Υπουργός Οικονομίας.