Άνοιξαν οι κάλπες στην Τουρκία για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές

Εξαιρετικά κρίσιμες για το μέλλον της χώρας κρίνονται οι σημερινές βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την αναζωπύρωση της κουρδικής σύρραξης, τη βία των τζιχαντιστών που εξαπλώνεται από τη Συρία αλλά και την αυταρχική συμπεριφορά της κυβέρνησης Ερντογάν.

Ο επί δεκατρία χρόνια στην εξουσία Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ελπίζει στις εκλογές αυτές το κόμμα του να ανακτήσει την πλειοψηφία των εδρών στην Εθνοσυνέλευση που είχε χάσει πριν από πέντε μήνες. Στις 7 Ιουνίου, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν είχε καταλάβει την πρώτη θέση με το 40,6% των ψήφων, όμως έλαβε μόνο 258 από τις 550 έδρες της τουρκικής Βουλής.

Τα κόμματα ανακοίνωσαν την κινητοποίηση δεκάδων χιλιάδων υποστηρικτών και στελεχών τους για να αποφευχθούν κρούσματα νοθείας. Τα πρώτα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 07:00 τοπικά ώρα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας και τα τελευταία θα κλείσουν στις 17:00, τοπική ώρα, στο δυτικό. Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν νωρίς το βράδυ.