ΗΠΑ: «Η Μόσχα θα πέσει σε τέλμα» λόγω Συρίας

Η επέμβαση της Μόσχας στη συριακή σύγκρουση θα έχει ακουσίως ως συνέπεια να οδηγήσει τη Ρωσία σε τέλμα, κάτι το οποίο θα της δώσει ωστόσο το κίνητρο να εργαστεί για μια πολιτική μετάβαση στη Συρία, δήλωσε σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στη Μανάμα.

«Το τέλμα θα μεγαλώσει και θα βαθύνει, τραβώντας κι άλλο μέσα σε αυτό τη Ρωσία. Η Ρωσία θα θεωρηθεί ότι συνασπίζεται με τον Άσαντ, την Χεζμπολάχ, το Ιράν, αποξενώνοντας εκατομμύρια Σουνίτες στη Συρία, στην περιοχή και πράγματι στην ίδια τη Ρωσία», σημείωσε ο Μπλίνκεν σε διάσκεψη για την ασφάλεια που διεξάγεται στη Μανάμα, στο Μπαχρέιν.

Ωστόσο καθώς η ανάμειξη της Ρωσίας μπορεί να αυξήσει την ισχύ που έχει η Μόσχα στον Άσαντ, η σύγκρουση θα δημιουργήσει επίσης «ένα αναγκαστικό κίνητρο για τη Ρωσία για να εργαστεί υπέρ, κι όχι κατά, μιας πολιτικής μετάβασης», σημείωσε επίσης ο Μπλίνκεν.

«Η Ρωσία δεν μπορεί να υποστηρίξει την στρατιωτική της επίθεση κατά οποιουδήποτε αντιτίθεται στην ωμή διακυβέρνηση του Άσαντ. Το κόστος θα μεγαλώνει καθημερινά όσον αφορά τα οικονομικά και τα πολιτικά συμφέροντα, όπως και αυτά σε θέματα ασφάλειας», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ