Νέο "θερμό" επεισόδιο

Νέο σοβαρό επεισόδιο καταγράφηκε στη χερσόνησο της Κορέας, όταν σκάφος του πολεμικού ναυτικού της Νότιας Κορέας εκτόξευσε βολές εναντίον σκάφους περιπολίας της Βόρειας Κορέας, στην περιοχή που διεκδικούν οι δύο χώρες, στην Κίτρινη Θάλασσα.

Οι Νοτιοκορεάτες υποστηρίζουν ότι το «εχθρικό» σκάφος παραβίασε το όριο των υδάτινων συνόρων, δυτικά της Κίτρινης θάλασσας. Οι βολές ήταν προειδοποιητικές, αν και ο αριθμός τους ήταν αρκετά μεγάλος. Όπως αναφέρθηκε, το σκάφος περιπολίας της Βόρειας Κορέας αναγκάστηκε να υποχωρήσει μετά από 18 λεπτά, καθώς σε περίπτωση εμπλοκής υστερούσε σαφώς σε οπλισμό.

Το Υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσε το συμβάν, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν επλήγη κάποιος στόχος, καθώς οι βολές ήταν προειδοποιητικές. Η Βόρεια Κορέα από την πλευρά της αναφέρθηκε σε «πολύ σοβαρό επεισόδιο» και «σοβαρότατη πρόκληση». Η Πιονγιάνγκ μάλιστα, αναφέρθηκε σε «δικά της ύδατα», μένοντας σταθερή στην άποψη ότι το υδάτινο σύνορο μεταξύ των δύο χωρών βρίσκεται αρκετά μίλια από αυτό που αναγνωρίζει η Σεούλ.

Πηγή: Πρώτο Θέμα