«Πρέπει να το κάνουμε»

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εκτίμησε χθες πως τα στρατεύματα του Αφγανιστάν εξακολουθούν να μην διαθέτουν ικανοποιητική ισχύ, ανακοινώνοντας την απόφασή του να επιμηκυνθεί η παρουσία 9.800 ανδρών του αμερικανικού στρατού στο Αφγανιστάν για το μεγαλύτερο μέρος του επόμενου έτους, η οποία μεταβάλλει άρδην τα σχέδιά του μέχρι σήμερα.

«Πρέπει να το κάνουμε», τόνισε ο Ομπάμα σε ομιλία του στον Λευκό Οίκο. «Ως ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, δεν θα επιτρέψω να μετατραπεί το Αφγανιστάν σε ασφαλές καταφύγιο τρομοκρατών» οι οποίοι θα μπορούσαν «να επιτεθούν στο έθνος μας ξανά», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος επιχειρηματολόγησε πως η απόφαση αυτή θα δείξει στους Ταλιμπάν ότι ο μόνος τρόπος για να επιτύχουν την πλήρη αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την χώρα είναι να καταλήξουν σε συμφωνία ειρήνης με την κυβέρνηση του Αφγανιστάν.

Σημείωσε επίσης πως τα αμερικανικά στρατεύματα θα συνεχίσουν να εκπαιδεύουν τις αφγανικές δυνάμεις και θα στηρίξουν επιχειρήσεις καταπολέμησης της τρομοκρατίας στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ