Διαψεύδει το Spiegel η VW για τα περί εμπλοκής 30 στελεχών στο σκάνδαλο ρύπων

Σε κατηγορηματική διάψευση του δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, που υποστήριζε ότι τουλάχιστον 30 διευθυντικά στελέχη της εμπλέκονται στο σκάνδαλο με την παραποίηση των μετρήσεων για τις εκπομπές ρύπων προχώρησε η Volkswagen. Το ρεπορτάζ, υπενθυμίζει το ethnos.gr, επικαλείται εσωτερικές και ανεξάρτητες έρευνες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής μονάδας της Volkswagen Μάικλ Χορν κατηγόρησε την περασμένη εβδομάδα μερικούς μηχανικούς στην Γερμανία για την εγκατάσταση του λογισμικού που παραποιούσε τις τιμές των ρύπων και είπε ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν επίσημη απόφαση της εταιρείας και η διοίκηση δεν είχε γνώση του θέματος.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen από την έδρα της εταιρείας στο Βόλφσμπουργκ, ο αριθμός των 30 στελεχών είναι εντελώς αβάσιμος. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της VW Ματίας Μίλερ πρόκειται να μιλήσει αύριο σε κορυφαία στελέχη του ομίλου για την κατάσταση των ερευνών και για τη στρατηγική που σκοπεύει να ακολουθήσει ο όμιλος στο μέλλον.