Συρία: Οι ΗΠΑ έριξαν όπλα σε αντικυβερνητικές ομάδες

Οι αμερικανικές δυνάμεις έκαναν ρίψη μικρών όπλων, πυρομαχικών και άλλου εξοπλισμού στους Άραβες αντικυβερνητικούς στη Συρία, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την απόφαση της Ρωσίας να εντείνει την κατάσταση στον μακροχρόνιο εμφύλιο επεμβαίνοντας για υποστήριξη του προέδρου Μπάσαρ Αλ Άσαντ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ένας αξιωματικός είπε ότι η ρίψη από μεταφορικά αεροσκάφη C-17 της αμερικανικής Αεροπορίας στη βόρειο Συρία τη Κυριακή ήταν μέρος μιας αναθεωρημένης στρατηγικής που ανακοίνωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες τη περασμένη εβδομάδα για να βοηθήσουν τους ένοπλους σχηματισμούς στη Συρία που πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος.

Τη περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ διέκοψαν ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης και εξοπλισμού «μετριοπαθών» ενόπλων που αντιμάχονται την κυβέρνηση Άσαντ και που θα συνεισέφεραν στη μάχη ενάντια στο ΙΚ. Η μόνη ομάδα στο έδαφος της Συρίας που έχει επιτυχία ενάντια στο ΙΚ ενώ συνεργάζεται με την συμμαχία της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ είναι Κούρδοι μαχητές (YPG), οι οποίοι έχουν δημιουργήσει αυτόνομη ζώνη στη βόρειο Συρία και έχουν προσχωρήσει βαθιά μέσα στην περιφέρεια Ράκα, προπύργιο του ΙΚ.

Πηγή: ΑΠΕ