Νεκροί Γάλλοι τζιχαντιστές στη Συρία

Την ζωή τους έχασαν αρκετοί Γάλλοι τζιχαντιστές κατά την διάρκεια των αεροπορικών βομβαρδισμών που εξαπολύει η γαλλική κυβέρνηση εναντίον θέσεων μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα “Le Figaro” που επικαλείται γαλλική κυβερνητική πηγή. Γαλλική κυβερνητική πηγή την οποία επικαλείται η “Le Figaro” αναφέρει ότι «πληροφορίες, ενδεχομένως από μία συριακή μη κυβερνητική οργάνωση κάνουν λόγο για έξι νεκρούς. Στην παρούσα φάση δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε». Η συγκεκριμένη πληροφορία ανακοινώθηκε στο περιθώριο της επίσκεψης του Γάλλου Πρωθυπουργού, Μανουέλ Βαλς στην Ιορδανία.

Η Γαλλία εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές στις 9 Οκτωβρίου και στις 27 Σεπτεμβρίου στη Συρία με στόχο στρατόπεδα εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους σε μία προσπάθεια να εμποδίσει την οργάνωση να πραγματοποιήσει επιθέσεις εναντίον γαλλικών συμφερόντων και να προστατεύσει τους άμαχους Σύρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι, χθες κατά την συνάντησή τους στο περιθώριο των αγώνων ταχύτητας Φόρμουλας 1 στο Σότσι της Ρωσίας οι υπουργοί Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ και Σαουδικής Αραβίας, Αντέλ αλ Τζουμπέιρ, συμφώνησαν ότι πρέπει να αποτραπεί η δημιουργία ενός “τρομοκρατικού χαλιφάτου”, στη Συρία, ωστόσο όμως διαφώνησαν στο θέμα παραμονής του Σύρου Προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ στην εξουσία.

Στο περιθώριο των αγώνων ταχύτητας στο Σότσι συναντήθηκε επίσης ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν με τον διάδοχο πρίγκιπα του θρόνου στο Άμπου Ντάμπι και υποδιοικητή του στρατού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Μοχάμεντ Μπιν Ζαγέντ αλ Ναχγιάν, που επίσης επιδιώκει την ανατροπή του Σύρου Προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ δίχως να γίνει γνωστό το αποτέλεσμα της μεταξύ τους συνάντησης.

Στο μεταξύ, η ρωσική πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε 64 επιχειρήσεις το τελευταίο 24ωρο καταστρέφοντας θέσεις του Ισλαμικού Κράτους, στρατόπεδα εκπαίδευσης και αποθήκες πυρομαχικών, όπως ανακοίνωσε χθες το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Ρωσία χρησιμοποιεί ή παρέδωσε στις συριακές ένοπλες δυνάμεις ένα νέο, πιο αποτελεσματικό τύπο βομβών διασποράς. Ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι είχαν επίσης βιντεοδιάσκεψη με Αμερικανούς ομολόγους τους για να συζητήσουν την ασφάλεια των αεροπορικών επιχειρήσεων στη Συρία.