Η "σιδηρά πυγμή" κλιμακώνει τη βία...

Την αιματηρή, αλλά και πολιτικά αδιέξοδη, όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις, τακτική κλιμάκωσης της καταστολής και της κρατικής βίας επιλέγει το Ισραήλ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, την ώρα που η Μέση Ανατολή φλέγεται εκ νέου με αιχμή και τη ρωσική εμπλοκή στην Συρία.

Έτσι, το Ισραήλ άρχισε σήμερα τις κατεδαφίσεις σπιτιών των οικογενειών Παλαιστινίων που έχουν διαπράξει επιθέσεις στην Ιερουσαλήμ, μετά την εντολή που έδωσε ο Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στις δυνάμεις του να σκληρύνουν την καταστολή εν μέσω της αυξανόμενης έντασης μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την επίσης κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Σήμερα ο ισραηλινός στρατός κατεδάφισε στην Ανατολική Ιερουσαλήμ τουλάχιστον δύο σπίτια οικογενειών Παλαιστινίων που είχαν διαπράξει επιθέσεις πέρυσι, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ισραηλινές αρχές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, οι δυνάμεις ασφαλείας σφράγισαν ένα δωμάτιο του σπιτιού της οικογένειας του Μοάταζ Χιτζάζι στην συνοικία Αλ Θόρι στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε χθες ότι δεν «θα υπάρξουν όρια» στη μάχη για την καταστολή των Παλαιστινίων ακτιβιστών και υπογράμμισε ότι θα αντιδράσει με «σιδηρά πυγμή» μετά τον θάνατο 4 Ισραηλινών σε επιθέσεις από την περασμένη Πέμπτη.

Τη Δευτέρα, ένας 13χρονος και ένας 18χρονος Παλαιστίνιος έπεσαν νεκροί με διαφορά ωρών από ισραηλινές σφαίρες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τον ισραηλινό στρατό στη Δυτική Όχθη.

Ο 13χρονος Αμπντέλ Ραχμάν Σαντί σκοτώθηκε από σφαίρα στο στήθος και δεύτερος Παλαιστίνιος τραυματίστηκε σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στη Βηθλεέμ της Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με γιατρούς τοπικού νοσοκομείου όπου διακομίστηκαν. Νεκρός είχε πέσει νωρίτερα ο 18χρονος Χουζέιφα Οτμάν Σουλεϊμάν επίσης από πυρά του ισραηλινού στρατού κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην Τουλκαρέμ, στο βορειοδυτικό τμήμα της Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με δηλώσεις γιατρού της περιοχής.