Σφοδρές καταιγίδες με νεκρούς στην Κυανή Ακτή

Τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν το βράδυ του Σαββάτου την Κυανή Ακτή, στη νοτιοανατολική Γαλλία. Οι δρόμοι των Καννών και της Νίκαιας πλημμύρισαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στη θάλασσα, δέντρα ξεριζώθηκαν, ενώ σημειώθηκαν και κατολισθήσεις. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές τα συνεργεία διάσωσης, λόγω των πλημμυρών και των κατολισθήσεων δυσκολεύονται να φτάσουν στις περιοχές που έχουν πληγεί.

Μέχρι στιγμής, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην κοινότητα Μαντελιέ λα Ναπούλ, ενώ τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κοντά στις Κάννες, όταν προσπάθησαν να περάσουν με το αυτοκίνητο από ένα πλημμυρισμένο τούνελ. Τρεις άνθρωποι πνίγηκαν σε έναν οίκο ευγηρίας κοντά στην Αντίμπ και ένας ακόμη κοντά σε έναν χώρο στάθμευσης στις Κάννες.

Λόγω των πλημμυρών ακινητοποιήθηκαν περίπου 12 τραίνα σε σταθμούς στη νοτιοανατολική Γαλλία, ενώ και τμήμα του αυτοκινητοδρόμου A8 είναι πλημμυρισμένο. Στη Γαλλική Ριβιέρα πάνω από 500 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί τουρίστες, αποκλείστηκαν στο αεροδρόμιο της Νίκαιας.