Καταστράφηκε το αρχηγείο του «ΙΚ» στην Ράκα

Την καταστροφή του κέντρου διοίκηση του «Ισλαμικού Κράτους» στην πόλη Ράκα της Συρίας από ρωσικά μαχητικά ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Ιγκορ Κονασένκοφ, σημείωσε ότι οι η ρωσική πολεμική αεροπορία συνεχίζει με «μεγάλη ακρίβεια» την εναέρια στόχευση της διοικητικής και στρατιωτικής υποδομής του «ΙΚ», με πάνω από 20 επιδρομές τα τελευταία 24ωρα, σε εννέα σχετικούς στόχους.

Το αρχηγείο του «ΙΚ» στην Ράκα χτυπήθηκε από μαχητικά SU-34 που έφεραν ειδικές βόμβες BETAB-500 ικανές να διαπεράσουν μπετόν, με αποτέλεσμα να καταστραφεί και υπόγεια αποθήκη πυρομαχικών και σύστημα καταφύγιου.

«Πολλά ρωσικά πλήγματα έθεσαν στο στόχαστρο θέσεις του ΙΚ δυτικά της Ράκα και οι εκρήξεις ακούστηκαν μέχρι την πόλη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο οποίος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τους στόχους που επλήγησαν.

Το ΙΚ ελέγχει πλήρως την επαρχία Ράκα, η επώνυμη έδρα της οποίας θεωρείται ως «πρωτεύουσα» της ισλαμιστικής οργάνωσης. Η Ράκα είναι το κυριότερο προπύργιό της από το 2013.