Το τέλος της σοκολάτας; Η βιομηχανία προειδοποιεί ότι το κακάο φτάνει έως το 2020

Είναι το αγαπημένο γλύκισμα των περισσότερων ανθρώπων. Η πιο «ένοχη» και γλυκιά απόλαυση όλων των ηλικιών. Κινδυνεύουμε, άραγε, να τη στερηθούμε για πάντα;

Οι δύο μεγαλύτερες σοκολατοποιίες στον κόσμο προειδοποιούν ότι λόγω της μεγάλης έλλειψης σε κακάο στην παγκόσμια αγορά, κινδυνεύουμε κυριολεκτικά να ξεμείνουμε από σοκολάτα.

Σύμφωνα με τους βιομηχάνους του κλάδου, ακόμη και οι ασυνήθιστα μεγάλες καλλιέργειες σε κακάο δεν φτάνουν για να καλύψουν τη ραγδαία αύξηση της ζήτησης από την Ασία.

Οι προβλέψεις των παραγωγών είναι ότι μέχρι το 2020 θα διαπιστωθεί έλλειψη σοκολάτας στην παγκόσμια αγορά, η οποία το 2030 θα υπολείπεται κατά 2 εκατομμύρια τόνους, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Bloomberg.

Ήδη το 2013 ο πλανήτης κατανάλωσε περισσότερο κακάο από την συνολική παραγωγή της χρονιάς.

Ο ελβετικός όμιλος Barry Callebaut εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με «μια πιθανή έλλειψη κακάο μέχρι το 2020», γεγονός που συνέβαλε στην αύξηση της τιμής του κακάο κατά 25% την περασμένη χρονιά.

 

Διαβάστε περισσότερα:http://www.tanea.gr/news/world/article/5182784/to-telos-ths-sokolatas-h-biomhxania-proeidopoiei-oti-to-kakao-ftanei-ews-to-2020/