«Αστακός» η Ουάσινγκτον για την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί από σήμερα στην Ουάσινγκτον εν όψει της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου με τις αστυνομικές αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή. Αμέσως μετά την επίσκεψή του στην Κούβα, ο Ποντίφικας μεταβαίνει στην Ουάσινγκτον όπου σε λίγες ώρες θα τον υποδεχθεί ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Εκτός από την Ουάσινγκτον, ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη και τη Φιλαδέλφεια. Ο Πάπας Φραγκίσκος θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο στο Λευκό Οίκο και σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, θα κληθεί να αντιμετωπίσει μία σειρά από θέματα, όπως ο γάμος ατόμων του ιδίου φύλου και το θέμα της μετανάστευσης.

Επιπλέον ο Πάπας θα συμμετάσχει σε συνεδρίαση του Κογκρέσου στην Ουάσινγκτον, θα μιλήσει στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη, ενώ θα βρεθεί και στη Φιλαδέλφεια όπου θα επισκεφθεί το Φεστιβάλ “World Meeting of Families”. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αρίθα Φράνκλιν θα ανέβει στη σκηνή στις 26 Σεπτεμβρίου, ημέρα που ο Πάπας αναμένεται να επισκεφθεί το φεστιβάλ. Την επόμενη, ο Πάπας Φραγκίσκος θα τελέσει λειτουργία στην Φιλαδέλφεια όπου και αναμένεται να προσελκύσει πάνω από 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους στον τελικό σταθμό της περιοδείας του.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, η επίσκεψη του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα είναι βαρύνουσας σημασίας καθώς η παρουσία του στη 70στή Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών θα συνοδευτεί από συναντήσεις με ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο προκειμένου να συζητήσουν για το θέμα των αμυντικών επιλογών.

Υπενθυμίζεται ότι η Αγία Έδρα έχει ήδη εκφράσει την δυσφορία της για το γεγονός ότι ανάμεσα στους προσκεκλημένους της δεξίωσης που έχει προγραμματιστεί προς τιμήν του Πάπα στον Λευκό Οίκο περιλαμβάνονται μία τρανς ακτιβίστρια και ο πρώτος ανοιχτά gay επίσκοπος Επισκοπελιανής Εκκλησίας. Ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί επίσης φυλακή στη Φιλαδέλφεια, δύο μήνες αφότου ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έκανε ακριβώς το ίδιο, προκειμένου να προωθήσει την ιδέα της αποσυμφόρησης του ογκωδέστερου σωφρονιστικού συστήματος στον κόσμο.