Ρωσικά μαχητικά «βλέπουν» στη Συρία Αμερικανοί αξιωματούχοι

Για τέσσερα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία έχει αναπτύξει η Ρωσία στη Συρία, έκανε λόγο ένας Αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο την Παρασκευή.

Οι ΗΠΑ, όπως σημειώνει το naftemporiki.gr, έχουν επισημάνει την παρουσία «τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών στο έδαφος σε περιοχή κοντά στη Λαττάκεια» (δυτικά), ένα προπύργιο της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ, γνωστοποίησε η ίδια πηγή.

Νωρίτερα την Παρασκευή δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι ένας μικρός αριθμός ρωσικών μαχητικών αεριωθούμενων έχει αναπτυχθεί σε μια αεροπορική βάση στη Συρία.

Ένας εκ των αξιωματούχων υπό το καθεστώς ανωνυμίας επεσήμανε ότι τέσσερα μαχητικά της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας βρίσκονται στην αεροπορική βάση κοντά στη Λαττάκεια. Ο δεύτερος αξιωματούχος απέφυγε να δώσει έναν ακριβή αριθμό μαχητικών.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ σημείωσε κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει τις προσπάθειες, ώστε να πεισθεί η Ρωσία να μην προσφέρει προσφέρει βοήθεια στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Θα συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε τη Ρωσία να βρει έναν εποικοδομητικό τρόπο να προσφέρει διαρκή υποστήριξη στις επιχειρήσεις που διεξάγονται στη συριακή επικράτεια εναντίον του Ισλαμικού Κράτους» τόνισε ο κ. Έρνεστ.