Άσαντ: "Μην υποστηρίζετε τρομοκράτες αν ανησυχείτε για τους πρόσφυγες"

“Αν οι Ευρωπαίοι ανησυχούν για τη μοίρα των προσφύγων, τότε ας σταματήσουν να υποστηρίζουν τους τρομοκράτες” σημείωσε δηκτικά ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, σε συνέντευξή του σε ρωσικά ΜΜΕ.

Ο Σύριος Πρόεδρος υπογράμμισε, ότι η Δύση “με το ένα μάτι θρηνεί τους πρόσφυγες και με το άλλο τους κοιτάζει μέσα από το αυτόματο όπλο”. “Οι άνθρωποι αυτοί εγκαταλείπουν την Συρία λόγω των τρομοκρατών και της απειλής του θανάτου, καθώς και των συνεπειών της τρομοκρατίας. Σε συνθήκες τρόμου και καταστροφής των υποδομών, δεν υπάρχει η δυνατότητα ικανοποίησης ακόμη και των πιο βασικών αναγκών. Γι’ αυτό οι άνθρωποι φεύγουν και ψάχνουν δυνατότητες να κερδίσουν το ψωμί τους σε οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου”.

Πρόσθεσε, ότι στην αρχή η Δύση “βάφτισε” τα γεγονότα στην Συρία ως “ειρηνικές διαδηλώσεις”, μετά ως παρεμβάσεις της “μετριοπαθούς αντιπολίτευσης” και τώρα πια μιλάει για τρομοκρατία του “Ισλαμικού Κράτους”… αλλά με “ευθύνη” του συριακού κράτους, του συριακού καθεστώτος και του Σύριου προέδρου. “Όσο συνεχίζεται αυτή η προπαγάνδα, θα αναγκάζονται να δέχονται ακόμη περισσότερους πρόσφυγες. Το ζήτημα δεν είναι αν η Ευρώπη δέχεται ή όχι πρόσφυγες, αλλά στο ότι πρέπει να αντιμετωπισθεί η βαθύτερη αιτία του προβλήματος”.