"Βαριά" υπονοούμενα Πούτιν με αφορμή το Ισλαμικό Κράτος

Την ανάγκη να παραμεριστούν οι γεωπολιτικές φιλοδοξίες και η λογική “δυο μέτρα – δύο σταθμά” στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους σημείωσε ο Ρώσος Πρόεδρος, Πούτιν, από την Ντουσανμπέ του Τατζικιστάν, όπου βρίσκεται με αφορμή τη συνεδρίαση του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας.

“Η στοιχειώδης κοινή λογική, η ευθύνη για την παγκόσμια και περιφερειακή ασφάλεια, απαιτούν κοινές προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας εναντίον αυτής της απειλής. Πρέπει να μπουν στην άκρη οι γεωπολιτικές φιλοδοξίες, να εγκαταλείψουν τα λεγόμενα “δύο μέτρα και σταθμά”, την πολιτική της άμεσης ή έμμεσης χρήσης τρομοκρατικών ομάδων για την επίτευξη ίδιων, ευκαιριακών ακοπών, στους οποίες συμπεριλαμβάνεται και η αλλαγή ανεπιθύμητων, σε κάποιους, κυβερνήσεων και καθεστώτων” σημείωσε ο Πούτιν, σε μία έμμεση, πλην σαφέστατη, “βολή” κατά της Δύσης.

Η Μόσχα έχει πολλές φορές καλέσει τη διεθνή συμμαχία να συνεργαστεί με τη συριακή κυβέρνηση υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.