"ΛΔ" Λουγκάνσκ: Καταγγέλει το Κίεβο για εγκλήματα πολέμου

Φακέλους στους οποίους φέρεται να περιέχονται αποδείξεις για 150 περιστατικά εγκλημάτων πολέμου εκ μέρους των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχουν ετοιμάσει οι αρχές της αυτοαποκαλούμενης “Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ” στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ.

Ο εκπρόσωπος της επιτροπής διερεύνησης εγκλημάτων πολέμου της “ΛΔ” του Λουγκάνσκ, Ιβάν Κοπίλ σημείωσε, ότι οι φάκελοι θα κατατεθούν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στο Διεθνές ποινικό δικαστήριο.

Πρόσθεσε, ότι οι φάκελοι τεκμηριώνονται πλήρως με αποδεικτικά και νομικά στοιχεία, καθώς και με εκθέσεις ειδικών που εμπεριέχονται. Μέχρι τώρα η επιτροπή εργάζεται στην οργάνωση της τεκμηρίωσης περίπου 2,5 χιλιάδων ανάλογων περιστατικών εκ μέρους των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Στις 8 Ιουλίου, οι “ΛΔ” του Λουγκάνσκ και του Ντονιέτσκ απευθύνθηκαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με αίτημα τη σύσταση διεθνούς δικαστηρίου για τη διερεύνηση εγκλημάτων που, όπως υποστηρίζουν, διενεργεί ο ουκρανικός στρατός στις εξεγερμένες ανατολικές περιοχές της χώρας.