ΗΠΑ: Τραγωδία με εφτά νεκρούς από πλημμύρες

Εφτά νεκροί και έξι αγνοούμενοι είναι ο τραγικός απολογισμός της ξαφνικής νεροποντής που ξέσπασε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στα σύνορα της Γιούτα και της Αριζόνας. Σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών ΜΜΕ, τα θύματα είναι μητέρες και παιδιά, το μικρότερο εκ των οποίων ήταν μόλις τεσσάρων ετών.

Η ξαφνική νεροποντή που έπληξε την περιοχή προκάλεσε πλημμύρες, καταστρέφοντας μία τοπική κοινότητα, η οποία είναι γνωστή ως φονταμενταλιστική εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των τελευταίων ημερών. Η νεροποντή ξεκίνησε στα φαράγγια πάνω από την εν λόγω κοινότητα. Η ορμή του νερού ήταν τόσο μεγάλη, που παρέσυρε τα δύο αυτοκίνητα με τις γυναίκες και τα παιδιά.

Στα δύο οχήματα μεταφέρονταν συνολικά 16 άτομα. Όπως ανέφεραν οι επίσημες αμερικανικές αρχές, εφτά άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο, τρεις διεσώθησαν και έξι αγνοούνται. Όλοι τους μητέρες και παιδιά. Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί περισσότερο από εβδομήντα άνθρωποι, οι οποίοι συμμετέχουν στην έρευνα για τις αγνοούμενες γυναίκες και τα παιδιά.