Τη δυνατότητα για δεύτερο γάμο ανακοίνωσε ο Πάπας Φραγκίσκος

Την διευκόλυνση του διαζυγίου και τη δυνατότητα για δεύτερο γάμο εντός της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ανακοίνωσε ο Πάπας Φραγκίσκος. Πρόκειται για μεταρρύθμιση ενός ζητήματος που αποτελεί ταμπού αιώνων για τους καθολικούς χριστιανούς, οι οποίοι αποτελούν τη μεγαλύτερη θρησκευτική κοινότητα του πλανήτη.

Ο Πάπας δήλωσε ότι οι Επίσκοποι θα πρέπει να παρέχουν μεγαλύτερη βοήθεια στα χωρισμένα ζευγάρια, ενώ επανέλαβε ότι η Καθολική Εκκλησία δεν παύει να κηρύσσει το «αδιάσπαστον του ζεύγους».

Το διαζύγιο, που εντός της Καθολικής Εκκλησίας, παίρνει τη μορφή του «διατάγματος ακυρότητας», είναι μια απόφαση η οποία ακυρώνει την ισχύ του γάμου για την ίδια την Εκκλησία, καθώς έχουν εκλείψει βασικές προϋποθέσεις του, όπως η ελεύθερη βούληση, η ψυχολογική ωριμότητα ή η βούληση των συζύγων να κάνουν παιδιά.

Ο Φραγκίσκος τόνισε ότι οι διαδικασίες για όσους θέλουν να λάβουν διαζύγιο εντός Εκκλησίας και όχι από μόνον από την Πολιτεία πρέπει να επιταχυνθούν, καθώς οι πιστοί δεν πρέπει να μένουν για καιρό «όμηροι της αμφιβολίας».