Αναγκαστική προσγείωση για το αεροπλάνο του Βούλγαρου πρωθυπουργού

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε το αεροδρόμιο της Βάρνας στη Βουλγαρία, όταν το αεροπλάνο που μετέφερε τον πρωθυπουργό της χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ παρουσίασε βλάβη, με συνέπεια να υποχρεωθεί σε αναγκαστική προσγείωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών της Βουλγαρίας, το σύστημα προσγείωσης του αεροσκάφους Falcon 2000 ασφάλισε μετά την απογείωση, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να στρίψει και να κάνει κύκλο για ένα τέταρτο της ώρας πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα για να καταναλώσει μέρος των καυσίμων του πριν επιστρέψει στο αεροδρόμιο στη Βάρνα, από όπου είχε απογειωθεί. «Η ζωή και η υγεία των επιβατών δεν βρέθηκε σε κίνδυνο καμιά στιγμή», διαβεβαίωσε το υπουργείο Μεταφορών.

Ο Μπορίσοφ άλλαξε το πρόγραμμά του και επέστρεψε στη Σόφια με άλλο αεροσκάφος, καθώς δεν μπόρεσε να παραστεί σε μια τελετή στο Πλόβντιβ, στη νότια Βουλγαρία. Την 11η Φεβρουαρίου, αμέσως μετά την αναχώρησή του από τη Σόφια προς τις Βρυξέλλες, το ίδιο κυβερνητικό αεροσκάφος είχε αναγκαστεί να επιστρέψει και να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της βουλγαρικής πρωτεύουσας, καθώς είχε παρουσιάσει το ίδιο πρόβλημα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα