Στο κόκκινο το θερμόμετρο στη χερσόνησο της Κορέας

Ανεβαίνει ξανά το θερμόμετρο στη Βόρεια Κορέα, με αφορμή τη νέα κρίση που έχει ξεσπάσει στα σύνορα με τη Νότια Κορέα. Οι συνομιλίες σε διπλωματικό επίπεδο δεν κατέληξαν σε συμφωνία το Σάββατο, ωστόσο συνεχίζονται, γεγονός που από μόνο του αφήνει ζωντανή την ελπίδα να πρυτανεύσει η λογική. Ωστόσο, τα ΜΜΕ στη Βόρεια Κορέα, τα οποία απηχούν τις θέσεις της Πιονγκγιάνγκ, παρουσιάζουν ένα άκρως πολεμικό κλίμα, κάνοντας λόγο για ένα εκατομμύριο εθελοντές, οι οποίοι προσφέρθηκαν να υπερασπιστούν την πατρίδα τους σε ενδεχόμενη σύρραξη με τη Νότια Κορέα!

Παρά το πολεμικό κλίμα που επιχειρεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση της Πιονγκγιάνγκ, σε διπλωματικό επίπεδο καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί μία λύση και να ξεπεραστεί η κρίση που προέκυψε την Πέμπτη (20/8).

Το θερμό επεισόδιο προκλήθηκε όταν η Βόρεια Κορέα εξαπέλυσε ρουκέτες εναντίον μεγαφώνων στο έδαφος της Νότιας Κορέας, τα οποία μετέδιδαν προπαγανδιστικές εκπομπές κατά της Πιονγκγιάνγκ. Η Βόρεια Κορέα δεν παραδέχθηκε ότι πυροβόλησε πρώτη, ενώ η Σεούλ κατηγορεί το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν για τον τραυματισμό δύο στρατιωτών από νάρκες ξηράς, κάτι που επίσης δεν αποδέχεται η Πιονγκγιάνγκ.

Την ίδια στιγμή, η Σεούλ αναφέρει πως παρατηρείται ασυνήθιστη κίνηση στρατευμάτων της Βόρειας Κορέας κατά μήκος των συνόρων, καθώς και στόλου και υποβρυχίων. «Περίπου το 70% των 77 υποβρυχίων που κατέχει η Βόρεια Κορέα, μετακινήθηκε από τις βάσεις του», ανέφεραν χαρακτηριστικά και πρόσθεσαν ότι έχουν διπλασιαστεί οι δυνάμεις πυροβολικού στα σύνορα.