Ξεκαθάρισμα λογαριασμών σε φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ

Τη δολοφονία 14 μελών μίας εκ των μεγαλυτέρων συμμοριών στη χώρα, στη φυλακή Quetzaltepeque, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Σαν Σαλβαδόρ, ανακοίνωσε η αστυνομία της χώρας

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των υπευθύνων, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν πρόκειται για «εσωτερική εκκαθάριση» της συμμορίας, ή για ξεκαθάρισμα λογαριασμών στον πόλεμο μεταξύ των συμμοριών που λυμαίνονται τους δρόμους κυρίως της πρωτεύουσας. Η δολοφονία των 14 ατόμων έγινε συντονισμένα και είχε συγκεκριμένους στόχους. Τα πτώματα βρέθηκαν σε διάφορα μέρη του σωφρονιστικού ιδρύματος, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι δράστες ήθελαν να «εκκαθαρίσουν» πολύ συγκεκριμένα άτομα.

Στο συγκεκριμένο ίδρυμα φιλοξενούνται περισσότεροι από χίλιοι κρατούμενοι, ενώ, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, όλα τα θύματα ήταν μέλη της συμμορίας Barrio 18. Σύμφωνα με τη διεύθυνση της φυλακής, πρόκειται για εσωτερική εκκαθάριση της συμμορίας, ωστόσο υπάρχουν αρκετές ενστάσεις από την αστυνομία που διερευνά το περιστατικό. Οι δολοφονηθέντες ανήκουν όλοι σε ένα τμήμα της Barrio 18, το οποίο ονομάζεται «φατριά επαναστατών» και είναι ύποπτη για τις δολοφονικές επιθέσεις σε οδηγούς λεωφορείων τους τελευταίους μήνες.